Taşınmaz pazarlama uygulamaları ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Burada en önemli pazarlama yöntemi 1800’lü yıllarda kurulan ABD Emlakçılar Birliği uhdesinde bulunan MLS sistemidir. Yaklaşık 26 ülkede benzer sistem kullanılmaktadır ve ülkemizde henüz MLS sistemi bulunmamaktadır.

ABD Emlak sektörünün köklü kuruluşları ile oluşturdukları sistemleri dünyaya ihraç eden emlak şirketlerinin bazıları;

- Coldwell Banker Real Estate: Kuruluş tarihi 1906

- Century 21: Kuruluş tarihi 1971

- RE/Max: Kuruluş tarihi 1973

- Keller Williams Realty: Kuruluş tarihi 1983

- Weichert Realtors: Kuruluş tarihi 1969

Dünya emlak sektörüne yön veren şirketler ülkemizdeki emlak sektörünün de dikkatini çekmiş ve bu şirketlerden Franchisees (Bayilik/Acente) alıp aynı isim altında ülkemizde faaliyet göstermeye başlamışlardır.

Bu Şirketler Türkiye Emlak Pazarına Ne Kazandırmıştır?

İyi bir pazarlama ile eğitimli ve başarılı emlak danışmanlarını kazandırmıştır diyebilirim.

Keller Williams Eskişehir’e Geliyor.

ABD kaynaklı Keller Williams ülkemizde 22 bölgede Franchise olarak faaliyet göstermekte ve 23 üncü kuruluşunu ALLES Gayrimenkul ile birlikte Eskişehir’de gerçekleştirecektir.

Keller Williams Eskişehir’e Ne Kazandıracak?

Şirketin rekabetçi ücretlendirme planı, her düzeyde bir başarı kültürü yaratma taahhüdü (Liderlikte kadınlara öncelik verilmesi dâhil.), doğru fiyatlama ve doğru gayrimenkul, kapsamlı eğitim ve mesleki gelişim kaynakları, onları kariyerlerinin her aşamasında danışmanlar için mükemmel bir seçim haline getiriyor.

Keller Williams Taşınmaz Veri Tabanı.

Çeşitli ülkelerde satılık taşınmazların bulunduğu bu veri tabanına ulaşan danışmanları, temsil ettikleri alıcılara dünyanın her yerinde bulunan taşınmazlara ulaşmasına ilişkin aracılık hizmetleri vermektedirler.

Örneğin, yurtiçi veya yurtdışında herhangi bir yerden bir taşınmaz almak istiyorsanız taşınmazın bulunduğu yerdeki danışman ile Keller Williams ALLES Gayrimenkul danışmanları aracılığı ile rahatlıkla iletişim kurabiliyorsunuz.

Keller Williams Gelir & Komisyon Yapısı

Keller Williams'taki acenteler ve danışmanlar iki şekilde para kazanıyor: Taşınmaz alım veya satımından kazanılan hizmet bedeli yoluyla ve şirketin kâr paylaşımı olarak adlandırdığı bir program aracılığıyla.

Keller Williams acentelerinin (ya da onların deyimiyle pazar merkezinin) bir tavanı vardır. Üst sınır. Her temsilcinin, şirketi genel olarak desteklemek için Keller Williams'a ödeyeceği belirli bir miktar paradır.

Yerel piyasa koşulları ve işletme giderleri her pazar merkezinin tavanını belirler. Her ofisteki tüm Keller Williams temsilcileri aynı tavana sahiptir; 20 yıllık tecrübeli bir temsilci veya yepyeni bir temsilci olmanız fark etmez.

Bir danışman hizmet bedeli aldığında bunun %60'ını elinde tutar, %30'u pazar merkezine ve %10'u franchise ücreti olarak ulusal markaya gider. Belirlenen limite ulaştığınızda kazancınızın %90'ı sizde kalır; gizli ücretler, sinsi yüzdeler yoktur, hepsi bu.

Kar Paylaşımı

Acenteler, işe aldıkları danışman satışı tamamladığında da ikincil bir komisyon alabilirler; şirket bunu "kar paylaşımı" olarak belirlemiştir.

Sistem şöyle işlemektedir.

Keller Williams acentelerine referans olduğunuz bir danışman satış yoluyla elde ettiği kazançtan şirkete gönderilen %10 pay üzerinden siz de ayrıca pay alırsınız.

Keller Williams'ta kâr paylaşımı çok düzeylidir, yani işe aldıkları bir danışmanın referans olduğu diğer danışmanları işe alırsa, onların satışlarından da şirketin payının bir kısmını kazanç olarak elde edecektir. 3 yıl sonra acenteden ayrılsanız bile referans olduğunuz danışmanlar kazandığı sürece sizde kazanmaya devam edersiniz.

Keller Williams; danışmanlardan elde ettiği %10 pay üzerinden referans olan danışmanlarına pay dağıtmaktadır.

Ayrıca yine bu pay üzerinden maddi mağduriyet yaşayan danışmanlar yalnız bırakılmıyor.

Keller Williams Şirket Kültürü

Buradaki şirket kültürü sürekli iyileştirme ve desteğe odaklanmıştır. Keller Williams, eğitim ve mesleki gelişim alanında taşınmaz piyasalarının lideri olarak kabul edilmektedir.

Bu kazandırma zihniyeti yalnızca yukarıdan aşağıya bir yaklaşım değildir. Keller Williams'ın kar paylaşımı yapısı sayesinde acenteler, işe aldıkları danışmanların başarısından hem kendileri hem de danışmanları daha fazla faydalanıyor. Verilen eğitimler ve deneyimlerden faydalanan bütün danışmanlar resmi bir ekipte olmasa bile, çalışılacak ekip odaklı bir emlak şirketi haline getiriyor.

22.12.2023 tarihinde Keller Williams ile imzalanan sözleşme ile ALLES Gayrimenkul yoluna artık Keller Williams ALLES Gayrimenkul olarak devam edecektir.

--------

Dünya üzerinde 56 ülkede 1.200 ofis - 207.000 Danışman


Türkiye'de 23 ofis 3.400 danışman

-------
Eskişehir Ofisi aynı zamanda Türkiye'nin en geniş kapalı alana sahip emlak ofisi olacak (1.200 m²) ve Şubat ayı sonunda kapılarını açacak.

------

Eskişehir emlak piyasasına hayırlı olsun.