Tarih 06.Şubat.2023 saat 04.17 Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğünde meydana gelen ve 11 ilde hissedilen deprem çok büyük bir yıkıma yol açtı.                                                                                   

Gaziantep

Şanlıurfa

Kilis

Diyarbakır

Malatya

Adıyaman

Osmaniye

Adana

Hatay 

Şu yukarıdaki illere bir bakın en son kurtuluş savaşında madalya almış, gazi unvanı almış, şehirlerinin sınırlarına kadar gelmiş düşman askerleri ile bire bir çarpışmış gururlu bir halkı göreceksiniz.

 Zorlu geçen bir yılın ardından 2023 yılına iyi bir başlangıç yapmak ülkemiz için sevindirici ve umut dolu olacaktı. Maalesef 06.Şubat sabahı ülkemiz yeni bir haftaya başlarken uzun zamandır unuttuğumuz deprem haberi ile uyandık. Bu yaşadığımız coğrafyada deprem haritasına baktığımızda gece veya gündüz ne kadar riskli bir durumda olduğumuzu hatırladık. Aslında 1999 depremi bize bir uyarı idi ancak onu bile en kısa zamanda unuttuk.

 11 ili kapsayan bölgeden günlerdir insanlar TV’lerden deprem ile ilgili görüntüleri izliyorlar. Adeta yıkılan yollar, yıkılan evler, apartmanlar, siteler, yıkılan hayaller, yıkılan umutlar, yıkılan insanlar. 

   Evet, bu coğrafyada insanların hayalleri yarım kaldı. Evet, bu coğrafyada insanların umutları yarım kaldı. Evet, bu coğrafyada ailelerin yeni yıla dair sevinçleri yarım kaldı.

  Konuştuğum bir depremzedeye soruyorum, buradan ayrılacak mısınız?

“ Buradan ayrılmak Kendimden bir parçayı geride bırakmak olur.”