Coğrafi konumu nedeniyle cep telefonu operatörlerinin kapsama alanı dışında kalan Sivrihisar ilçesine bağlı Zey köyünde cep telefonları mobil bir yansıtıcıdan şebeke alıyordu. Mobil araç üzerinde duran bu yansıtıcı, 6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve 'Asrın felaketi' olarak adlandırılan, 11 ilde yıkıcı hasarlara neden olan depremden etkilenen bölgelere gönderildi.

Depremin üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen afet bölgesine gönderilen mobil yansıtıcı, bölgedeki ihtiyaçtan dolayı Zey köyüne geri gönderilmedi. 

Tüm bu hadiseler sonrasında oluşan şebeke sorununu gündeme taşıyan Zey Köyü Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi, Ulaştırma Bakanlığı, Vodafone GSM şirketi ve Sivrihisar Belediyesi ile iletişime geçti. Henüz hiçbir kurumdan dernek yönetimine geri bildirim ya da geri dönüş olmadı. Zey köyü halkı ve dernek yönetimi sorunun çözümü için ivedilikle somut adımlar atılmasını bekliyor.

Konuyla ilgili Eskişehir Haber26’ya açıklamada bulunan Zey Köyü Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Ali Uz, “En son çare ben ve yönetim kurulu üyelerinden Volkan Kaplaner ile Süleyman Kartaler, Eskişehir Valiliği’ne giderek yazılı başvuruda bulunduk. Köyümüzdeki iletişim mağduriyetinin giderilmesini talep ettik. Baz istasyonu için yer tahsisi yapılan lokasyona en azından baz istasyonu yapılasıya kadar eskisi gibi bir yansıtıcı konulmasını istedik. Sayın Vali ile yüz yüze görüşme yaptık ve dilekçemizi takdim ettik. Sayın Vali konu ile bizzat kendisinin ilgileneceğini söyledi. Dernek yönetimi olarak bu konunun takipçisi olacağız. Köylümüz için mücadele veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.“ dedi.