Eskişehirspor Polatlı karşısında oynan futbol karşılaşmasında ilkleri yaşadı. Aynı zamanda taraftarlarına da ilkleri yaşattı.

Eskişehirspor Polatlı karşısında oynan futbol karşılaşmasında ilkleri yaşadı. Yaşattı 

Maçın ilk 3. Saniyesinde Barış Memiş'in attığı golle dünyanın en erken golünü atarak ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi. 

Uzun yıllardır ilk defa nağmalup olarak götürdüğü ligide ilk mağlubiyetini Polatlıspor dan 3-1 lik skorla alarak nağmalup ünvanını Polatlı da bıraktı. 

Tarihinde ilk kez bal ligine düşen Eskişehirspor. Tarihi boyunca yanından bir an olsun ayrılmayan yalnız bırakmayan taraftarları ile bal liginde kendilerine ayrılan yerlere sığmayan deplasmanda süper ligde mücadele eden takımların bile rüyasında göremediği tarafları tribünlere sığmayan ateşleyici bir güç olan bu taraftarları yenilgiye rağmen hiç bir kötü tezahürat yapmayıp desteklediği bir kültüre sahip olduğu tek futbol takım. 

Eğer bu sene bal liginden çıkmayı başaran bir takım ve teknik heyet olarak tarihe geçmek istiyorsanız. 
Kalan maçlarda her maçı final. Her takımı da zor lokma olarak görüp, oyun planını kendi sistemini değil, rakibinin oyun sistemine göre uygulama gayreti olmalı. 

Eskişehirspor tarihi boyunca her zaman ilkleri yaşatan bir futbol kulübü oldu. 

24.12.2023 Pazar günü, saat 14.00’te oynanacak olan Eskişehirspor - Geredespor müsabakasının Bilet fiyatları Güney ve Kuzey kale arkaları ₺50, Doğu Maraton ₺100 ve Batı VIP ₺200 olarak belirlenmiş ve bal liginde bu fiyata futbol müsabakası izleyen taraftara sahip olan tek futbol kulübü de Eskişehirspor'dur.