Alınan üç puandan daha iyisi,  yıllardır aranan Eskişehirspor ve futbolu nihayet Sincanbelediyespor maçında teknik heyetin ve taraftarlarının yüzlerini güldürdü.

Eskişehirspor İlk 5. Dk da tehlikeli atak yaptı. 10. Dakikada Sincanbelediyespor atağını gereksiz sert müdahale ile kesen Sergen agresif oyunu ile kulübenin de dikkatini çekti. Hem hakem hemde kulübeden uyarı aldı.

13. Dakika Barış Memiş ile kullanılan serbest vuruşla gole çok yaklaştı. 

Eskişehirspor 28. Dk da Sergen Şakirker savunmanın hatasını affetmedi ve Eskişehirspor' umuzu öne geçiren golü attı.
Dakikalar.  35'i gösterirken Barış Memiş'e yapılan hareketin faul olduğuna karar veren hakem, duran toptan kazanılan bir gol. Golü atan isim Kaan oldu.

Eskişehirspor İlk yarıyı 2.0 üstünlük ile bitirdi.  Geçen haftalara bakarak çok daha güzel futbolu, etkili atakları, rakibe yapılan pres ile kazanılan fırsatları da iyi değerlendirince o özlenen aranılan Eskişehirspor ve Muhteşem taraftarlar ile rengarenk bir futbol ortaya çıkmış oluyor. 

Eskişehirspor İkinci yarıya Barış Memiş yerine Doğukhan değiştiği ile başladı. Bu maçta göze çarpan ileri giden defansın geriye dönmekte zorlanması olduğunu gördük. Bu tip hataların kondisyon olarak zayıf bir takımın hata yapma şansını arttırır. Ercan gol ümidiyle alınan futbolcu ama kaçırdığı gollere ile bir ilke imza atacak gol krallığı rekorunu, gol kaçıran olarak değiştirecek gibi. İkinci yarıda rakibe fazla bir şans vermeyen Eskişehirspor. Rakibin cılız ataklarını kontra atak olarak değerlendirmek istedi. O ataklarından Ercan ve Sergen faydalanamadı. İkinci yarıda orta alana takviye yapmak için. 73. Dakikada Sezer'i alıp Kerem Eryılmaz'ı dahil etti. Daha önce topu oyuna geç sokan kalecimiz ihsan hakemden 77. Dakikada gene vakit geçirmeye çalışırken hakemden de sarı kartı gördü. 80. Dakikada Ercan gole çok yaklaştı.  Neredeyse boş kaleye atamadı. Dk. 87 de Ercan Kuruçay yerini Hakan'a bıraktı. Uzatmalarda da gol bulamayınca lider Eskişehirspor yerini korumaya bu hafta da devam etti. 

Geçen haftalara bakarak gerçekten ilerleyen, göze çarpan bir gelişme gördük bu hafta.  Alınan üç puandan daha güzeli oynanan futbol ve futbolcularımızın mücadelesi. Takım olarak ligi ve birbirlerini tanımaya başlayınca ilerleyen haftalarda güzel maçlar seyredecek ve Muhteşem taraftarlar ile dahada coşacağız.