CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce'nin nezaketine ve mütevazılığına diyecek hiçbir söz yok. Fakat...

Bazı önemsiz gibi görünen ufak detaylar, bir süreci, bir bütünü ciddi şekilde etkileyebilir bunu unutmamak lazım.

Sayın Ayşe Ünlüce'nin medya - tanıtım ekibinin saha çalışanları ile son 2 günde, sahada çok sık yanyana geldim. Bu tesadüfi durum içinde, iki günlük periyotta bazı gözlemlerim oldu. Ekip elbette Ayşe Ünlüce'ye en iyi hizmeti vermek için, her koşulda çekim yapmak, her anı fotoğraflamak ve en iyi işi çıkarmak için canla başla mücadele ediyor. Buna saygı duymak ve durumu anlamak lazım. Ben de bunu gazetecilik yapmaya çalışan biri olarak çok iyi anlıyorum.

Lakin bu ekibin ciddi hataları olduğunu da söylemeden geçemeyeğim. Bunun nedeni ise Ayşe Ünlüce'nin bir küçük 'saygı' meselesinden ciddi zararlar görebileceğini düşünüyor olmam. Şahsı, oldukça zarif ve hoşgörülü bir insan olan Ünlüce'nin medya - tanıtım ekibi için aynı şeyleri pek söyleyemeyeceğim. Özellikle saha tarafı için. Genç arkadaşlar hevesli olmak ile saygılı olmanın dengesini iyi yakalamalılar.

Nacizane tavsiyem herkesin bir iş ortaya koymak zorunda olduğunu unutmamaları gerekiyor. Özellikle Ayşe Hanım'ı kamuoyuna tanıtacak olan basın emekçilerinin de haklarına biraz daha fazla saygı göstermeleri iyi olabilir. Her an bizim işimiz yapılsın, görülsün diye tabiri caizse herkesin önüne geçmeye çalışmak, rekabeti, hırsı kontrol edememek bence büyük bir eksiklik.

Aynı zamanda, bu durumu izah ettiğimde de aksi tavırlar sergilemeleri gözümden kaçmayan bir detay. Şimdi Ayşe Hanım ile çalışmanın verdiği güç yarın daha büyük bir güç zehirlenmesine neden olabilir. Bu arkadaşların yarattığı küçüçük bir kibir dağı Ayşe Hanım'a belli açılardan zarar verebilir. Sonuçta her zaman sahada yanında olan bir ekibin hali tavrı da Ayşe Hanım'ın genel görüntüsüne etki ediyor. O ekip de Ünlüce'nin bir parçası sayılıyor. Elbette ekibin hepsini bu şekilde eliştirmek doğru değil, ama birkaç kişinin tecrübesizliği, saygısızlığı bir çuval inciri de berbat edebilir. Bunu dostane bir uyarı olarak söylemek de benim boynumun borcu.

Ayşe Ünlüce'nin nezaketinin 10'da 1'i bile arkadaşların gerçek dünyaya dönmesine yeterli olur aslında. Bu durumun kısa sürede düzeleceğini düşünüyor ve umut ediyorum. Türkiye'de son yıllarda unuttuğumuz saygı, nezaket gibi kavramların bizlerde yarattığı tahribat beni derinden üzüyor. Lafı açılmışken, bu konu üzerinden saygı ve nezaketi yeniden hatırlamamız hem siyasi arenada hem de günlük yaşantımızda hepimizi çok rahatlatabilir.

Herkese sevgi ve saygılar, iyi bir hafta diliyorum...