İYİ Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Aydın, yerel seçimlere "hür ve müstakil" gireceğini açıklayan İYİ Parti'yi nereye taşıyabilir?

Genel seçimlerde İYİ Parti'den Eskişehir Milletvekili adayı olan Melih Aydın, yerel seçimlerde bu defa Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak karşımıza çıkıyor. Hatta çıkalı hatırı sayılır bir süre de oldu diyebiliriz. Melih Aydın genç, dinamik bir aday olabilir, iyi bir insan olabilir, partisine bağlı olabilir, Eskişehir aşığı olabilir...

Tüm bu saydığım varsayımlar Melih Aydın'a ve "Hür ve müstakil" İYİ Parti'ye Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni kazandırmaz. Ayrıca İYİ Parti hergün bir yaprağını daha dökerken değil Melih Aydın, "ikonik" bir isim aday olmadığı sürece kim aday olursa olsun İYİ Parti Eskişehir Büyükeşehir'i alamaz. Normal şatlar altında, hatta ve hatta "ikonik" bir isim bile bu seçimi kazanamaz. Bence hiç kendimizi kandırmaya gerek yok. Herkes de bu durumun farkında.

Elbette Melih Bey'in özgüvenine, mücadele isteğine saygı duyarım ancak; bence o da bunun farkında. Nebi Bey'in vekilliği ile başlayan Eskişehir'de İYİ Parti'nin "prime" dönemi bir anda sona ermiş görünüyor. Her gün sosyal medyada, her yaptığı konuşulan Melih Aydın da bu dönemin bitişiyle biraz daha gündemin arka planına doğru gitmiş durumda.

Melih Aydın'ın İYİ Parti'ye seçim kazandıramasa bile Eskişehir'deki rekabette belirleyici bir unsur haline getirmesi kolay değil. Fakat bu seçim milletvekilliği seçimi de değil. Belediye işi proje sunma, ciddi vaatler verme ve şehir halkını ikna etme işi. Melih Bey'in bu alanlarda ciddi projeler ortaya koyması belki de İYİ Parti'ye ufak bir hayat öpücüğü kondurabilir. Bu söylediğimden İYİ Parti ve Melih Aydın'ın projeleri yok diyorum ya da bunlardan haberim yok gibi anlamlar çıkmasın. Ben, sadece ciddi ciddi belediyecilik prensibiyle bir seçim çalışması yürütmesi gerektiğini işaret etmek istiyorum.

Yoksa, ne İYİ Parti ne de "Hür ve müstakil" Melih Aydın bu rekabete dahil olamaz, hatırı sayılır bir oy bile bölemez. İYİ Parti, Eskişehir Büyükşehir cephesinde "hür ve müstakil" bir irade koymak istiyorsa bazı şeyleri rakiplerinden iki değil üç kat iyi yapmak zorunda. Bazen görünen köy klavuz istemez.

Sayın Melih Aydın'a bu çok zorlu yolda başarılar diliyorum. İşi hiç kolay değil.