Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'in 2024 yerel seçimlerinde aday adayı olacağını açıklaması gündemde kalmaya devam ediyor...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 1999 yılından bu yana Eskişehir'e hizmet veren Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 6. dönemi için 2024 yerel seçimlerinde yarışmak istediğini resmi olarak açıkladı. Zaten daha önce aday olmak istediğini sıklıkla dile getiren Büyükerşen, 5 Aralık günü CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu resmiyete kavuşturdu. Partide aday adaylığı başvurularının son günü Yılmaz Hoca'nın resmi açıklaması gelince şehirde bu haber beklenen bir durum olmasına karşın yine de çok ciddi bir gündem yarattı.

Bu başvurunun hemen akabinde Yılmaz Hoca'nın parti kurmayları tarafından aday yapılmak istenmediği dedikoduları şehirde yayılmaya başladı. Büyükerşen bunun üzerine ulusal basına konuştu ve partiden gelen istek üzerine aday adayı olduğunu açıkladı. Yine de bu açıklama şehirdeki yerel unsurları tatmin etmiş görünmüyor.

Yaklaşık 1 aydır Cumhuriyet Halk Partisi'ne muhalif kesim sürekli tabiri caizse Büyükerşen aşağı, Büyükerşen yukarı sürekli Yılmaz Hoca'yı konuşuyor. Zira sosyal medya ve basında da Büyükerşen sürekli yazılıp çizliyor ve kitlesel olarak eleştiri bombardımanına tutuluyor. Parti içinden ve CHP seçmeninden de elbet Yılmaz Büyükerşen'in yeniden aday olmasına eleştiriler az da olsa mevcut. Fakat en büyük eleştiriler karşıt görüşlü gruplardan geliyor. Normal şartlarda karşıt grup eleştirileri anlaşılabilir ancak; Büyükerşen'e yapılan eleştirilere bakınca bu durum anlaşılmaz bir hal alıyor. Ve bence Büyükerşen'e karşı bir "Kartopu Etkisi" yaratılmak isteniyor.

Yılmaz Hoca'ya ve CHP'ye karşı duranlar ne ilginç ki hocayı yaşıyla eleştiriyor. İlk büyük eleştiri sürekli buradan geliyor. Bir ikincisi Yılmaz Hoca'nın son döneminde şehre yeterince hizmet etmediğini ve misyonunu tamamladığı eleştyirileri geliyor. Bu eleştiriler CHP tabanından ve parti içinden geliyorsa gayet anlaşılabilir. Fakat rakipler neden Büyükerşen'i buradan vurmak istiyor? Büyükerşen bu denli zayıfladıysa ona karşı girilen bir seçim daha kolay kazanılamaz mı? Hoca bu kadar zor durumdaysa seçimi kaybetmesi en olası aday konumuna gelmez mi?

Demek ki işin rengi öyle değil. Yılmaz Büyükerşen ismi halen karşı cepheyi tabiri caizse korkutmaya yetiyor. Özellikle AK Parti çatısı altında birleşen yerel muhaliflerin Yılmaz Büyükerşen ile Eskişehir'de rekabete girmek yerine X bir ismi tercih ettikleri çok net ortada. Bu sebeple de sosyal medyada, kamuoyunda ve basında Büyükerşen'e karşı bir "Kartopu Etkisi" taktiği uygulanıyor.

Hoca ile ilgili olumsuz görüşler aynı çizgide sürekli tekrarlanıyor. Bu tekrarlar bir süre sonra haberlerin ya da söylemlerin aslından uzaklaşamasına gidiyor ve gidecek. Böylece bir kartopu etkisi oluşacak ve Yılmaz Hoca'nın adaylığı herkesin adeta diline düşecek. Şu anda bu yazıyı kaleme almam bile sürece pozitif katkı sağlıyor. Lakin bazı konularda da konuşmaktan geri durmamak gerek.

Büyükerşen'in aday olup olmayacağı bence CHP'nin iç meselesidir. Diğer partiler ve adaylar şehirde 20 senedir fazladır süren DSP-CHP hakimiyetini nasıl kıracaklarını düşünseler daha iyi ederler gibi. Bu elbette benim naçizane tavsiyem. Ama Büyükerşen ile uğraşmak seçimi kazandıracak çözüm diyorlarsa kendi bilecekleri iş. Benden sadece söylemesi...